ΤΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΣΣΗΣ

 

Η Λάσση είναι το κυριότερο θέρετρο διακοπών του Νησιού και το κοντινότερο στο Αργοστόλι. Τα καλά της ξενοδοχεία, δωμάτια/στούντιο, τα πολυάριθμα εστιατόρια/ταβέρνες/μπαρ και οι πανέμορφες αμμουδιές της την κάνουν πολύ δημοφιλή στους τουρίστες.Επειδή βρίσκεται στο κέντρο του Νησιού είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε την εξερευνηση της Κεφαλονιάς.

Η Λάσση, έχει πολλά ενδιαφέροντα μέρη για να εξερευνήσει κανείς.Το μικρό περεκκλήσι και η σπηλιά του Αγίου Γερασίμου,προστάτη του Νησιού, ο οποίος έζησε εδώ ως ερημίτης για έξι χρόνια, βρίσκεται πάνω στο λόφο, μακριά απο τον κεντρικό δρόμο.

Ο γραφικός παράκτιος δρόμος του Φαναρίου προς το Αργοστόλι ξεκινά απο τη Λάσση με πανέμορφη θέα και μικρούς απομονωμένους κόλπους. Απο εκεί μπορείτε να κάνετε μια παράκαμψη μέσω του λόφου προς το Αργοστόλι, περνώντας τις δύο μικρές εκκλησίες του Αγίου Γερασίμου και του Αγίου Αθανασίου.Στην κορυφή θα έχεις πανοραμική θέα του κόλπου, Αργοστολίου, Ληξουρίου,νησιού των βαρδιάνων (νησί των κουνελιών) και όλης της Λάσσης. Το ανηφορικό μονοπάτι στα αριστερά οδηγεί στο Ιταλικό Μνημείο.

Κατα μήκος του παράκτιου δρόμου θα δείτε τον πανέμορφο φάρο του Αγίου Θεοδώρου καθώς και τον νερόμυλο στις Καταβόθρες με το παράξενο φαινόμενο του. Θα περάσετε απο την περιοχή που είναι αφιερωμένη στη μνήμη των ιταλών στρατιωτών και αξιωματικών που υπηρέτησαν στο Νησί κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Μία πλάκα χαρακτηρίζει το μνημείο των 136 ανδρών της Μεραρχίας Acqui οι οποίοι εκτελέστηκαν εδώ απο τους Γερμανούς στο Σεπτέμβριο του 1943. Το ιταλικό επιτύμβιο μνημείο είναι τοποθετημένο στην πάνω πλευρά του λόφου.

Αυτή η βόλτα απο τη Λάσση στο Αργοστόλι θα σας δώσει πολλά να δείτε και πολλά να σκεφθείτε.Το απόγευμα προσφέρει τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα στο Νησί.

Δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί πολλοί τουρίστες επιστρέφουν στη Λάσση χρόνο με το χρόνο.